Ved du hvad en Blowerdoor Test er? I dag på bloggen skal det handle om netop det. Der er nemlig ikke så mange udenfor branchen, som er klar over, hvad det er. Læs med i dag og lær meget mere om, hvem der udfører dem, hvordan det foregår, og hvem der skal have dem i deres bolig.

Blowerdoor Test – hvem, hvad, hvor?

Lad os først tale om hvad pokker en Blowerdoor Test er? Hvis du ikke arbejder i byggebranchen, så er du nok overhovedet ikke klar over, hvad jeg taler om. Ved køb og salg af bygninger opført efter april 2006 og i øvrigt, når man vil spare på energien i alle opvarmede bygninger, skal man have udført en Blowerdoor Test, som er en test, der måler trykket i bygningen. Dette er vigtigt, fordi utætte vægge eller vinduer kan gøre det svært for dig at varme din bolig op, samt fordi prøven skal sikre, at man undgår ting som svamp i væggene m.m. Det skal altså udføres på alle nye bygninger også, og det var derfor, at jeg nævnte byggebranchen. Hvordan udføres en Blowerdoor Test så? Det kræver lidt mere plads at forklare, så lad tale om det i næste afsnit.

Hvordan udføres testen?

Inde på TE Danmarks hjemmeside, har de sat et super godt eksempel op, som forklarer hvordan testen udføres. Der sættes simpelthen en Blowerdoor op, alle ventilationerne i boligen lukkes, alle indvendige døre står åbne, og herefter måles trykket i boligen. Er der udslag på måleren, så betyder det, at bygningen ikke er helt tæt. TE Danmark skriver også på deres hjemmeside, at det er vigtigt at huske, at har bygningen ikke fået udført tæthedsprøvning, trykprøvning og blowerdoor test, er det bygningsejer, der står med ansvaret for bygningens tæthed efter de 5 år.​ Det er altså virkelig vigtigt at få udført de her tests, så man kan være sikker på, at man har en tæt bygning, som lever om til Energimærkekravene. Det er også super dyrt at skulle tage sig af for eksempel svamp i væggene, hvis dette skulle opstå, fordi man ikke bare fik tjekket det tryk. Og så lidt om TE Danmark, som udfører testen. Hos dem er det allervigtigste kunden, og de vil altid give god service. De har stor erfaring indenfor byggeri, og kender til den travle afleveringsfase, så derfor tilbyder de også at trykprøve udenfor normal arbejdstid mod et mindre tillæg. Læs mere her.

Kategorier: Bolig