Kunne frivilligt arbejde i udlandet være lige det du mangler på dit CV? I dag hvor vi er så karriere mindede, og konkurrencen om det rette job er stor, så kræver det lidt ekstra at lande drømme jobbet. Derfor vælger mange at gå anderledes veje, og få mere erfaring de kan komme på CV’et.

Dine livs erfaringer er dit CV

Det er vigtigt at huske på at vores CV ikke er alt. Vi kommer dog ikke udenom at det er det, de fleste arbejdsgivere læser som det første, inden de afgør om de overhovedet vil bruge tid på resten af ansøgningen. Derfor kan det godt betale sig at have nogle ting på CV’et som gør lige netop dig, mere attraktiv end de andre kandidater.

Det kan derfor være en god idé at få noget særlig erfaring gennem f.eks. kurser, højskole ophold, praktik eller frivilligt arbejde i udlandet mm. Det behøver ikke nødvendigvis være ting som passer specifikt på de arbejds opgaver du søger. Når der står udlands- og praktik ophold på CV’et, er det nemlig tegn på at du har gjort noget for at udvikle dine personlige og faglige kompetencer. Det siger også noget om din selvstændighed, din personlighed, dit gå-på mod osv.

Prøv frivilligt arbejde i udlandet

Vælger du f.ek.s frivilligt arbejde i udlandet, så er det en erfaring du kan tage med dig, og på den måde vise at du har rejst på egen hånd, hjulpet andre, arbejdet uden løn, oplevet andre kulturer osv. Alle disse ting kan nemt relateres over på arbejds situationer. Der kan være forskellige kulturer i virksomheder, så det er vigtigt at kunne tilpasse sig eller forstå hvor andre gør ting anderledes end en selv. At du har arbejdet ulønnet, betyder ikke at du skal gøre det i dit job, men det viser at du har en høj arbejds moral, hvor du gerne yder for det at hjælpe/finde frem til løsningen, og ikke kun for at se en løn check hver måned.

Har du modet på at rejse ud og prøve frivilligt arbejde i udlandet, så er der enormt mange ting du kan foretage dig. Du kan f.eks. undervise afrikanske skolebørn i engelsk, du kan hjælpe til på et børnehjem eller i brændpunkter, hjælpe med høsten eller diverse projekter mm. Mulighederne er mange, og du får oplevelser og erfaring for livet. Hvis du ikke ved hvor du skal begynde, så kontakt en organisation, som kan hjælpe dig med at komme afsted.

Kategorier: Rejse