Øl har eksisteret i Danmark i rigtig mange århundrede, men i den seneste periode har den fået ekstra meget opmærksomhed. Special øl og hjemmebryggerier bliver mere og mere normale, hvilket giver rigtig god mening. Der er nemlig flere danskere som bliver bidt af denne hobby, da de simpelthen finder ud af hvor nemt det er at lave sin egen øl. Herudover er ølbrygning billigt og smager godt, så hvorfor ikke give det et lille skud?

Ølbrygning og special øl er oppe for tiden 

Danskerne er så småt begyndt at få øjnene op for special øl og hjemme bryggede øl. Herudover ser man også at supermarkeder, kiosker og andre handlere har et langt større udvalg på hylderne. Det må jo være et tegn på at der sker noget i den danske øl kultur.

Rent faktisk giver det jo heller ikke mening at man går og drikker den samme Tuborg eller Carlsberg hele tiden. Øl kan nemlig laves på en lang række forskellige måder, så man kan lige så godt kaste sig ud i det og smage så mange som overhovedet muligt!

Hvordan kommer jeg i gang med hjemmebryggeriet

Som beskrevet tidligere er det ikke nødvendigvis særlig svært at komme i gang med at brygge sin allerførste øl. Der er noget udstyr, nogle flasker og nogle øl ingredienser som man bliver nød til at købe først. Men hos Brygforretningen kan man få en lang række forskelligt udstyr til ølbrygning. Hjemmesiden besidder nemlig ølbrygning udstyr den helt garvede brygger, men altså også en mere basal og billig startpakke.

Hvad skal jeg bruge når jeg starter på ølbrygning?

Øl består hovedsageligt af 4 ingredienser. Den første er vand og heldigvis besidder vi i Danmark, så rent drikkevand, at man blot kan bruge det fra vandhanen. Herudover bruges malten og humlen til at skabe smag og senere alkohol igennem den sidste ingrediens, som er gær.

Min oplevelse hos Brygforretningen

Jeg havde en fantastisk oplevelse da jeg skulle ind og købe mit starter sæt til hjemmebryggeriet. Da jeg er helt ny på hobbyen, følte jeg at det var rart at have nogen at konsultere hos. Heldigvis har Brygforretningen en fysisk butik ud over deres hjemmeside. Så derfor tog jeg ned i butikken og fik alt den hjælp jeg behøvedes. Herudover fik jeg det på det rene, hvordan jeg gerne ville have min første øl til at smage. Alt gik som smurt.

Teambuilding kan være utrolig godt for din arbejdsplads – læs mere her!

Kategorier: tips